Terug naar overzicht

Saab 99 2.0 GL H4 NL-ORIGINEEL 1981 #Verkocht!

Verkocht

Verkocht

173.802 KM NAP Tellerstand
Handgeschakeld Transmissie
1981 Bouwjaar
Benzine
Brandstof
Toon alle specificaties
Benzine 1981 Handgeschakeld 173.802 KM
Deel deze advertentie:
Specialist in Zweedse automobielen
Auto direct rijklaar met duidelijke prijs
De nieuwe auto voor de deur afgeleverd

Afleverpakketten

Thuisbezorgd service
Assen voor jou niet naast de deur? Laat je nieuwe auto door ons na aankoop snel bij je thuis bezorgen! Snel, veilig en gemakkelijk door heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden) Indien gewenst nemen we je inruilauto mee terug! I.c.m. pakket Premium slechts €149,-!
Meer informatie € 149,-

Specificaties

Kenteken
NL
GV42PS
BTW of Marge Marge
Datum eerste toelating 15-04-1981
Datum eerste toelating (internationaal) 15-04-1981
APK vervaldatum 29-03-2025
Tellerstand
173.802 KM NAP
Carrosserie Sedan
Kleur Bruin Metallic
Bekleding Velours
Interieurkleur Bruin
Aantal deuren 2
Aantal zitplaatsen 5
Gewicht 1105 kg
Motorrijtuigenbelasting Vrijgesteld
Aantal sleutels 2
Aantal handzenders 2

Motor en transmissie

Brandstof Benzine
Transmissie Handgeschakeld 4-versnellingen
Aantal cilinders 4
Cilinderinhoud 1985 cc
Vermogen 74 kW / 101 PK

Beschrijving



Een Saab uit de tijd dat Saab nog SAAB's bouwde! Een echte Zweedse dame. Inmiddels ruim de 40 jaar oud en toch nog steeds een hele fijne auto om mee te sturen. Aan alles met rijden merk je dat Saab zijn tijd voorruit was. Vlotte motor, genoeg vermogen, ontzettend veilig, perfecte stoelen, goed design en vooral veel ruimte! Deze 99 is absoluut uniek!

In 1981 nieuw in Nederland geleverd en altijd in Nederland gebleven. Met zijn heerlijke bruine ex en interieur absoluut niet te missen dat deze auto uit de tachtiger jaren komt! Het Walnoot-Bruin metallic staat de Saab goed. Lekker retro. Ook het prachtige velours bruine interieur is geweldig bijpassend. Deze 2-deurs GL is lange tijd in bezit geweest van een collectie oldtimers en de laatste 7 jaar in bezit geweest van een liefhebber welke er zo af en toe een ritje mee reed. De tellerstand is slechts 173.000km, origineel en kloppend. Doordat deze in Finland gebouwde Saab-Scania een anti-roest behandeling mee kreeg af nieuw en hij de laatste 20jaar bijna altijd binnen heeft gestaan is van roest dus geen sprake en zit de koets en onderzijde van de auto er goed uit. Geen restauratie werk dus! De techniek is fris, en de motor loopt geweldig. Wat opvalt met rijden is dat deze 40 jarige dame goed mee komt met het verkeer. De 2.0 liter 4-cilinder lijnmotor met 100pk is meer dan genoeg om de 99 vlot mee te laten komen in het verkeer. De 4-bak schakelt fijn. 

Eenmaal achter het stuur van deze Saab en je trekt de deur dicht voel je je veilig. De deur klinkt absoluut als een kluisdeur! De stoelen zitten geweldig zoals alleen Saab dat kon. Wat verder opvalt is de mega hoeveelheid ruimte. De kofferbak is standaard al niet klein, maar in een handomdraai klap je de achterbank neer en kan je bij de IKEA zelf je spullen meenemen! Zoveel ruimte, en dat met een redelijk compact ontwerp.

Op de techniek is goed gepast, hij rijdt dan ook fijn en alles werkt. Geen werk exemplaar zoals ze helaas vaker voorkomen. Een mooie echte 99 moet je tegenwoordig met een vergrootglas zoeken, wij hebben hem staan en zoeken een liefhebber welke gaat genieten van deze mooie 99! In Nederland is de auto reeds belastingvrij te berijden! 

Inruil van je huidige Saab of oldtimer is mogelijk.

Maak nu een afspraak voor een overtuigende kennismaking!
# Bel 085 - 060 22 24
# App 085 - 060 22 24
# Mail hallo@autohuis24.nl

Welkom bij AutoHuis24!
We speak English.
Nous parlons anglais.
Wir sprechen Deutsch.


Ik ben dagelijks bereikbaar van 09.00uur tot 20.00uur. Gesloten op dinsdag en zondag.

Deze auto van dichtbij ervaren? Van harte welkom, gelieve enkel op afspraak!


Mogelijk gemaakt door Mobilox